purpose-built to be mounted on cars and planes dashboards. Doxa SUBs also feature the companys patented no-decompression dive table bezel. Given the 44mm bulk of the Mission 31 SUB, rolex fake imitation rolex replica Audemars Piguet watches making this the fifth difference between the two watches. The chronographs on the watch are also reversed and it seems that they have completely different markings in some parts. wigs Replique Montre Rolex Replica The seventh difference is given by the hour markings that are designed as double lines on the original watch but are only shown as a single line for each hour on the replica watch. On the top of the watch.

Web stranica Vlade TK - Čestitka u povodu 9. maja – Međunarodnog dana pobjede nad fašizmom

Čestitka u povodu 9. maja – Međunarodnog dana pobjede nad fašizmom

U povodu 9. maja – Međunarodnog dana pobjede nad fašizmom, u svoje ime i u ime Vlade Tuzlanskog kantona premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić uputio je javnu čestitku u kojoj stoji:

„Svim građanima Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine upućujem iskrene čestitke povodom 9. maja, Međunarodnog dana pobjede nad fašizmom.


Ono što je Europa danas, djelomično su zasluge i Bosne i Hercegovine i njenih naroda. U Drugom svjetskom ratu, od 1941. do 1945. godine Europa je branjena i u Bosni i Hercegovini i zato je naše i moralno i historijsko pravo da se vidimo u zajednici europskih naroda i Europskoj uniji. Ne zaboravimo da je upravo Europska unija kao dan Europe odredila Dan pobjede nad fašizmom, pa ovom prilikom želim čestitati i Dan Evrope, simbola bolje budućnosti za koju očekujemo da uskoro bude i naša.


Sa takvim smo opredjeljenjem razvijali ovaj naš kraj držeći istodobno do multikulturalnosti, tolerancije i suživota svih građana bez obzira na nacionalnu, vjersku, rasnu ili neku drugu pripadnost.


Takvo opredjeljenje smo potvrdili i u ratu 1992 – 1995. godina, pa nije slučajnost da se na isti dan obilježava i Dan pobjede nad fašizmom i Dan Zlatnih ljiljana. U odbrambeno oslobodilačkom ratu upravo Armija RBiH bila antifašistička i upravo je Armija RBiH nastavila tekovinu antifašizma braneći sve građane BiH i civilizacijske vrijednosti suživota na ovim prostorima.

S tim u vezi, svim dobitnicima najvećeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan, onima koji su pokazali svoje najhrabrije podvige protiv agresora, danas upućujem iskrene čestitke.

U našoj državi 9. maj se obilježava i kao Dan logoraša BiH. Ovaj datum je objedinio obilježavanje pobjede nad fašizmom, ali je isto tako i podsjetnik na torturu hiljada onih koji su prošli logore u proteklom oslobodilačkom ratu i one koji su dali najveći doprinos u borbi za slobodu koju danas uživamo.

Nažalost danas obilježavamo datum samo jedne od pobjeda nad fašizmom i nažalost danas smo svjedoci pojave fašizma u nekim novim oblicima. To nas podsjeća na neophodnost naše stalne borbe protiv fašizma u ma kojem njegovom obliku.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15