Delegacija Vlade položila cvijeće na mezaru Alije Izetbegovića

Povodom 15. aprila, godišnjice osnivanja Armije Republike Bosni i Hercegovine, premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i ministar za boračka pitanja Zoran Blagojević danas su, sa delegacijom boračkih saveza i udruženja, položili cvijeće i odali počast na mezaru prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića, generala Rasima Delića i poginulih pripadnika ARBiH u Memorijalnom centru „Kovači" u Sarajevu.

Polaganje cvijeca 03 14 04 2022Ovom prilikom premijer Halilagić je uputio zahvalu i čestitku svim bivšim pripadnicima Armije Republike BiH.

„Prošlo je 30 godina od formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine. Ovih dana se sjećamo herojske i časne borbe Armije RBiH i njenih najboljih sinova. Konstantno, ali danas posebno, moramo se sjećati i podsjećati da je Armija Republike Bosne i Hercegovine predstavljala odgovor patriota, bosanskih sinova, koji su se, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost, oduprli agresiji i koji su se u redovima multietničke bosanskohercegovačke armije, borili za odbranu domovine i svih njenih naroda", kazao je premijer Halilagić.Povodom 15. aprila, godišnjice osnivanja Armije Republike Bosni i Hercegovine, premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i ministar za boračka pitanja Zoran Blagojević danas su, sa delegacijom boračkih saveza i udruženja, položili cvijeće i odali počast na mezaru prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića, generala Rasima Delića i poginulih pripadnika ARBiH u Memorijalnom centru „Kovači" u Sarajevu.

Polaganje cvijeca 03 14 04 2022Ovom prilikom premijer Halilagić je uputio zahvalu i čestitku svim bivšim pripadnicima Armije Republike BiH.

„Prošlo je 30 godina od formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine. Ovih dana se sjećamo herojske i časne borbe Armije RBiH i njenih najboljih sinova. Konstantno, ali danas posebno, moramo se sjećati i podsjećati da je Armija Republike Bosne i Hercegovine predstavljala odgovor patriota, bosanskih sinova, koji su se, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost, oduprli agresiji i koji su se u redovima multietničke bosanskohercegovačke armije, borili za odbranu domovine i svih njenih naroda", kazao je premijer Halilagić.Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15