TUZLANSKI KANTON OD JUČER NEMA IZVRŠNU VLAST

Kao rezultat odluka Skupštine Tuzlanskog kantona od 15. ovog mjeseca, kojim su smijenjeni Premijer i članovi Vlade Tuzlanskog kantona, ostaje činjenica da Tuzlanski kanton od jučer nema izvršnu vlast.
Kao što je već istaknuto, tim odlukama nisu precizirani pozicija, uloga, dužnosti i obaveze smijenjenih članova Vlade za period dok ne bude imenovana nova Vlada, što Tuzlanski kanton stavlja u fazu potpune blokade.


Vlada Tuzlanskog kantona, kao kolektivni organ, zadnju sjednicu održala je 26. aprila, ali su ministarstva sve do jučer redovno obavljala svakodnevne dužnosti iz svojih resornih oblasti.
Najvećem broju građana i pravnih lica period bez izvršne vlasti vjerovatno ništa neće značiti. Ali oni, kojima je blagovremeno izdat dokument ministarstva, sa potpisom ovlaštene osobe, neophodan za, na primjer, učešće na konkursu ili poslovnom tenderu, ostaju do daljnjega bez njega. Takvih, među pola miliona građana Kantona, ima iznenađujuće mnogo.
Podsjećamo i da trenutno ne postoji niko, ovlašten za potpis bilo kakve isplate iz Budžeta, tako da do daljnjeg nema nikakvih plaćanja.
Smjenom Premijera i ministara u Vladi Tuzlanskog kantona, bez prelaznog perioda do imenovanja nove Vlade, blokiran je rad i donošenje internih odluka svih ministarstava koja su, shodno odlukama Skupštine Tuzlanskog kantona, ostala bez osoba ovlaštenih za potpisivanje akata iz resorne oblasti.

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15