INFORMACIJA

Vlada Tuzlanskog kantona u potpunosti razumije zahtjeve Kantonalnog odbora Saveza samostalnih sindikata BiH u pogledu isplate plaća i ostalih novčanih naknada korisnicima budžeta Tuzlanskog kantona, ali ističe i zakonsku nemogućnost da takvom zahtjevu udovolji, odgovor je Vlade Tuzlanskog kantona, shodno zaključcima sa prošlosedmičnog sastanka predstavnika Vlade Tuzlanskog kantona i sindikata budžetskih korisnika.Ovom prilikom Vlada Tuzlanskog kantona naglašava da pitanje isplate plaća i ostalih novčanih naknada budžetskim korisnicima nije u domenu slobodne dispozicije Vlade TK već u činjenici da za to trenutno ne postoje zakonski uslovi.Naime, Vlada TK je u potpunosti spremna da bez odlaganja i u predviđenim rokovima izvrši sve svoje zakonske obaveze prema korisnicima budžeta TK, kao i one koje proističu iz podzakonskih akata i sporazuma, međutim u situaciji u kojoj se nalazimo to trenutno nije moguće.

Skupština TK još uvijek nije usvojila budžet TK za 2013. godinu, koji joj je Vlada TK do sada već dva puta upućivala na razmatranje i usvajanje, te zbog toga do usvajanja Budžeta ne postoji zakonska mogućnost da se vrše bilo kakve isplate budžetskih sredstava. U tom smislu, Vlada od Kantonalnog odbora Saveza samostalnih sindikata BiH očekuje, kao i uvijek do sada, razumijevanje u pogledu situacije u kojoj se Tuzlanski kanton nalazi. Istovremeno, u odgovoru upućenom sindikatima Vlada naglašava i očekivanje da će Skupština Kantona već na prvoj sljedećoj sjednici usvojiti budžet TK za 2013. godinu, te time stvoriti predpostavke za normalizaciju funkcionisanja Tuzlanskog kantona.


Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15