Partnerskim odnosom Vlade TK i privrede zadržati povoljan poslovni ambijent

Današnjim sastankom i dogovorom o budućim zajedničkim aktivnostima Vlade TK i privrednih društava u pogledu zaštite privrednih subjekata i prevencije negativnih posljedica Odluke Vijeća Ministara BiH, Vlada TK je potvrdila svoju orjentiranost ka partnerstvu sa privredom i poslodavcima.

Opširnije...

U ponedjeljak počinje isplata naknada majkama porodiljama

U ponedjeljak će započeti isplata naknada majkama koje su mališane na svijet donijele od prvog aprila 2021. godine do prvog aprila 2022. godine, dogovoreno je na današnjem radnom sastanku premijera TK Irfana Halilagića, ministra za rad, socijalnu politiku i povratak Mirsada Muhamedbegovića i ministra finansija Suada Mustajbašića.

Opširnije...

Premijeru Halilagiću uručena elektronska zdravstvena legitimacija

Simboličnim izdavanjem elektronske zdravstvene legitimacije premijeru Tuzlanskog kantona Irfanu Halilagiću, danas je u Zavodu zdravstvenog osiguranja i zvanično ispunjena još jedna od mjera iz ekspozea premijera Halilagića. Proces zamjene klasičnih zdravstvenih knjižica elektronskim započeo je prije nekoliko dana a prve elektronske zdravstvene legitimacije izdate su manjoj grupi osiguranika, dobitnika najvećih boračkih odlikovanja i ratnih vojnih invalida, te porodica šehida.

Opširnije...

Udruživanje sredstava za regulaciju korita rijeke Spreče

Udruživanjem sredstava za regulaciju korita rijeke Spreče Vlada Tuzlanskog kantona i Agencija za vodno područje rijeke Save poduzimaju efikasne korake u sprječavanju plavljenja poljoprivrednog zemljišta, industrijskih i stambenih objekata te magistralnog puta Tuzla – Doboj i lokalnih saobraćajnica.

Opširnije...

Prezentovan plan razvoja Kampusa Univerziteta u Tuzli

Plan razvoja Kampusa Univerziteta u Tuzli, postavljen i kao prioritet u kontekstu jedne od 18 mjera koje su prezentovane u Ekspozeu premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića, danas je predstavljen na sastanku kojem su prisustvovali predstavnici Vlade TK i Univerziteta u Tuzli.

Opširnije...

Šefica IOM-a Lungarotti kod premijera Halilagića

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić sa savjetnikom Hasanom Fehratovićem primio je danas koordinatoricu za Zapadni Balkan Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i šeficu te misije u Bosni i Hercegovini Lauru Lungarotti sa saradnicima. Bila je to prilika da se sagledaju mogućnosti buduće saradnje.

Fokus aktivnosti Agencije, prema riječima šefice Lungarotti, je stvaranje podrške sigurnosti građanima, prije svega kroz bolje upravljanje migracijama. To se odnosi, rečeno je ovom prilikom, kako na migrante koji na putu kroz Evropu prolaze BiH tako i na mlade Bosance i Hercegovce koji napuštaju BiH.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15