Na RTV TK svečano puštena u rad HD oprema

Danas je svečano u rad puštena oprema visoke rezolucije (HD), čime je omogućeno emitovanje savremenog i modernog medijskog signala. Ovom događaju prisustvovali su predsjednik Skupštine TK Slađan Ilić i premijer Kantona Kadrija Hodžić. Uspjeh je veći samim tim što je postignut u vremenu pandemije.

Opširnije...

Prijem za generale Armije Republike BiH

U okviru obilježavanja godišnjice od formiranja Armije RBiH, premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić i ministar za boračka pitanja Fedahija Ahmetović organizovali su danas prijem za bivšeg generala II korpusa Armije Republike BiH Hazima Šadića.

Opširnije...

Obilaznica oko Živinica, javni interes Tuzle, Živinica i TK

Davanjem saglasnosti gradskih vijeća Tuzle i Živinica, a potom i aktom Kantonalne vlade kojim je utvrđeno da je izvođenje radova i izgradnja ceste Šiški Brod – Đurđevik projekat od javnog interesa, otklonjene su prepreke i stvoreni preduslovi da se aktivnije i praktično krene sa realizacijom ovog veoma značajnog saobraćajnog projekta.

Opširnije...

„Podrška Crvenom krstu je civilizacijska obaveza“

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, predvođena premijerom Kadrijom Hodžićem, danas je posjetila prostorije Crvenog krsta Tuzlanskog kantona. Ovom prilikom prezentiran je rad i aktivnosti Crvenog krsta, programska usmjerenja te uopće misija ove, kako je mnogi karakterišu, najhumanije nevladine organizacije.

Opširnije...

Podrška angažmanu RGGF-a u procesu traganja za nestalim osobama

Premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić i ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Esad Džidić primili su danas u posjetu predstavnike Instituta za nestale osobe BiH Međunarodnog komiteta Crvenog krsta/križa i Međunarodnog reziduanog mehanizma za kaznene sudove.

Opširnije...

Delegacija Vlade TK posjetila Gradačac

Posjetom Gradačcu, premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić i delegacija Vlade Tuzlanskog kantona nastavila je danas seriju posjeta lokalnim zajednicama na području našeg kantona. Prilike su to da se Vlada upozna sa kapitalnim i investicijskim projektima, ali i poteškoćama u funkcionisanju lokalnih zajednica, te da se koordiniraju zajedničke aktivnosti kako bi se što bolje iskoristila raspoloživa finansijska sredstva.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna