Potpisivanje ugovora sa neprofitnim organizacijama

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Mustafa Šakić će 07. jula 2022. godine (četvrtak) u 12:00 h u multimedijalnoj sali Radio televizije Tuzlanskog kantona (RTV TK), adresa: Mije Keroševića Guje 20, Grad Tuzla, potpisati ugovore sa neprofitnim organizacijama kojima je odobreno sufinansiranje ukupno 28 projekta od strane Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja po javnom pozivu za predlaganje projekata iz oblasti saobraćaja i saobraćajne kulture za 2022. godinu.


Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja po navedenom javnom pozivu će sufinansirati u iznosu od 35.000,00 KM realizaciju ukupno 28 projekata iz oblasti unapređenja vršenja kontrole tehničke ispravnosti vozila na stanicama tehničkog pregleda, edukacije djece u predškolskom i školskom uzrastu iz oblasti saobraćajne kulture i poznavanja saobraćajnih propisa, edukacije vozača o zaštiti čovjekove okoline i smanjenju emisije izduvnih gasova, promocije i organizacije biciklističkih, auto i moto utrka i manifestacija, povećanja nivoa bezbijednosti saobraćaja, unapređenja nivoa usluge prijevoza putnika i obilježavanja značajnih datuma iz oblasti saobraćaja (dan vozača i automehaničara, dani bez vozila i drugi).


Molimo da medijski propratite događaj i o tome izvijestite javnost.

Potpisivanje sporazuma o regulaciji korita rijeke Spreče

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i direktor Agencije za vodno područje rijeke Save Sarajevo Sejad Delić potpisat će u četvrtak, 30. juna 2022. godine u 12:00 h Sporazum o realizaciji projekta regulacije korita rijeke Spreče u Lukavcu.


Sporazum će biti potpisan u zgradi Vlade Tuzlanskog kantona a nakon potpisivanja predviđene su i izjave učesnika sastanka u sali za press.

Predmet Sporazuma je uređenje korita rijeke Spreče u Lukavcu na potezu od izvedenog dijela do ušća Jale u dužini od 600 metara plus 100 metara prelazne dionice, na osnovu revidovane projektne dokumentacije „Korekcija novelacije Glavnog projekta Uređenja korita rijeke Spreče u Lukavcu na potezu od izvedenog dijela do ušća Jale – Faza I (dionica 1)", koju je uradilo Javno preduzeće za vodoprivrednu djelatnost „SPREČA" d.d. Tuzla u martu 2022. godine.

Događaju će prisustvovati i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK Emir Begić.

Molimo da medijski propratite događaj i o tome izvijestite javnost.


16. redovna sjednica Vlade Tuzlanskog kantona

Obavještavamo vas da će u utorak, 28. juna 2022. godine povodom održavanja 16. redovne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona u ovom sazivu biti održana konferencija za medije.


Konferencija će biti održana u sali za press Vlade TK sa početkom u 11:00 sati.


U prilogu vam dostavljamo i saziv za sjednicu sa prijedlogom dnevnog reda.


Kamermani i fotografi će tokom prvih 10 minuta sjednice imati priliku za snimanje.

15. REDOVNA SJEDNICA VLADE TUZLANSKOG KANTONA

Obavještavamo vas da će u utorak, 21. juna 2022. godine povodom održavanja 15. redovne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona u ovom sazivu biti održana konferencija za medije.

Konferencija će biti održana u sali za press Vlade TK sa početkom u 11:30 sati.

U prilogu vam dostavljamo i saziv za sjednicu sa prijedlogom dnevnog reda.

Kamermani i fotografi će tokom prvih 10 minuta sjednice imati priliku za snimanje.

Prvi sastanak Radnog tijela i Izvršnog tima za izradu Strategije razvoja turizma Tuzlanskog kantona 2022-2027

Obavještavamo vas da će u ponedjeljak, 20. juna 2022. godine biti održan prvi sastanak Radnog tijela i Izvršnog tima za izradu Strategije razvoja turizma Tuzlanskog kantona 2022-2027, na kojem će se utvrditi smjernice kao i akcioni plan za izradu strategije razvoja turizma Tuzlanskog kantona 2022-2027.

Sastanak će biti upriličen u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra sa početkom u 12:00 sati.

Pozivamo vas da pratite ovaj događaj i o tome izvijestite javnost.

Potpisivanje Sporazuma sa Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica o udruživanju sredstava za realizaciju infrastrukturnih projekata

Obavještavamo vas da će sutra (petak, 17. juni) biti upriličeno potpisivanje Sporazuma sa Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica o udruživanju sredstava za realizaciju infrastrukturnih projekata na području Tuzlanskog kantona i na području opština Entiteta Republika Srpska.

Sporazum će, u prisustvu premijera TK Irfana Halilagića, u Uredu premijera Tuzlanskog kantona u 15 sati i 30 minuta, potpisati ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK Mirsad Muhamedbegović i Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić.

Tokom potpisivanja Sporazuma kamermani i fotografi će imati priliku za snimanje, a izjave za medije potpisnici Sporazuma dat će u Sali za PRESS Vlade TK u 15 sati i 45 minuta.

Pozivamo vas da pratite ovaj događaj i o tome izvijestite javnost.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15