Polaganje mature za srednjoškolce

Povodom eksternog polaganja mature za srednjoškolce završnih razreda gimnazija, tehničkih i umjetničkih škola, u četvrtak, 26.5.2022. godine u 9:45 sati ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović i direktor Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona Nikola Čiča upriličit će posjetu JU Srednja ekonomsko-trgovinska škola Tuzla, te će se obratiti medijima.

U skladu sa odlukom o provođenju mature u gimnaziji, tehničkoj i umjetničkoj srednjoj školi Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, dana 26.5. 2022. godine maturanti srednjih škola polažu maturalni integralni test. Integralnim testom provjeravaju se znanja zasnovana na ključnim dijelovima cjelokupnog nastavnog plana i programa pokazujući ukupni nivo dostignuća učenika iz nastavnih predmeta.

Molimo da medijski propratite događaj i o tome izvijestite javnost.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15