Radni sastanak premijera Tuzlanskog kantona Kadrije Hodžića sa gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem i gradonačelnikom Živinica Samirom Kamenjakovićem

Obavještavamo vas da će u petak (9.4.2021.godine), premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić upriličiti radni sastanak sa gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem i gradonačelnikom Živinica Samirom Kamenjakovićem.

Tema sastanka bit će nedavno date saglasnosti gradskih vijeća Tuzle i Živinica i utvrđivanje javnog interesa za izgradnju izgradnja ceste Šićki Brod – Đurđevik.

Sastanak će biti upriličen u 9:00 sati u Sali za sastanke Vlade TK.

Tokom sastanka kamermani i fotografi će u prvih 5 minuta imati priliku za snimanje, a po završetku sastanka (9:30) učesnici sastanka će u Sali za PRESS Vlade TK dati izjave za medije.

Potpisivanje ugovora o podršci preduzetništvu

Predstavnici Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Investicijske fondacije IMPAKT Sarajevo, Općine Teočak, Općine Čelić, Općine Sapna, Općine Doboj Istok, Općine Kladanj i JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona u četvrtak 08.04.2021. godine potpisaće Ugovor o partnerstvu.

Svečano potpisivanje Ugovora o partnerstvu biti će održano u plavoj sali Hotela Salis Tuzla (ulica Soli 4, Tuzla) sa početkom u 12.00h.

Riječ je o realizaciji programa podrške preduzetništvu kroz IMPAKT Inkubator poslovnih ideja na području Tuzlanskog kantona odnosno nerazvijenih i manje razvijenih lokalnih zajednica Tuzlanskog kantona.

Investicijska fondacija IMPAKT Sarajevo i Projekat zapošljavanja mladih (YEP) koji se realizira uz podršku Vlada Švicarske, a koji su u periodu 2018.-2020. godine u saradnji sa preko 40 lokalnih zajednica i javnih službi za zapošljavanje u BiH realizirali YEP inkubator poslovnih ideja u kojem je podržano osnivanje preko 200 novih poslovnih poduhvata širom BiH, nastavljaju realizaciju aktivnosti koje se odnose na podršku razvoju preduzetništva i očuvanju radnih mjesta preduzetnika i malih preduzeća, a u saradnji sa lokalnim zajednicama, kantonima i službama za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini.

Molimo da medijski pratite događaj i o tome izvijestite javnost.

11. REDOVNA SJEDNICA VLADE TUZLANSKOG KANTONA

Obavještavamo vas da će u srijedu, 07.04.2021. godine u povodu održavanja 11. redovne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona u ovom sazivu biti održana konferencija za medije.

Konferencija će biti održana u Sali za PRESS Vlade TK sa početkom u 10 sati.

U prilogu vam dostavljamo i Saziv za sjednicu sa prijedlogom Dnevnog reda.

Kamermani i fotografi će u prvih 5 minuta sjednice imati priliku za snimanje.

Za sve dodatne informacije, te ukoliko imate potrebu da se na konferenciji obrati predstavnik određenog ministarstva molimo vas da kontaktirate Odjeljenje za informisanje Vlade Tuzlanskog kantona.

Radna posjeta Gradačcu

Obavještavamo vas da će delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, predvođena premijerom Kadrijom Hodžićem boraviti sutra (utorak, 6.4.2021.godine) u radnoj posjeti Gradačcu.

Susret sa gradonačelnikom Edisom Dervišagićem planiran je u Sali za sjednice u prostorijama gradske uprave sa početkom u 9 sati, a izjave za medije učesnici sastanka dat će nakon sastanka.

Nakon posjete gradonačelniku Dervišagiću, delegacije će u posjetiti kompanije „Dukat - Laktalis" i IMK „Kula".

Pozivamo vas da pratite ovu posjetu i o tome izvijestite javnost.

10. REDOVNA SJEDNICA VLADE TUZLANSKOG KANTONA

Obavještavamo vas da će u četvrtak, 01.04.2021. godine u povodu održavanja 10. redovne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona u ovom sazivu biti održana konferencija za medije.

Konferencija će biti održana u Sali za PRESS Vlade TK sa početkom u 11 sati.

U prilogu vam dostavljamo i Saziv za sjednicu sa prijedlogom Dnevnog reda.

Kamermani i fotografi će u prvih 5 minuta sjednice imati priliku za snimanje.

Za sve dodatne informacije, te ukoliko imate potrebu da se na konferenciji obrati predstavnik određenog ministarstva molimo vas da kontaktirate Odjeljenje za informisanje Vlade Tuzlanskog kantona.

Posjeta Turističkoj zajednici Tuzlanskog kantona

Obavještavamo vas da će ministar trgovine, turizma i saobraćaja Hamza Bešić posjetiti sutra (petak, 26.03.2021.godine) Turističku zajednicu Tuzlanskog kantona.

Tema radnog sastanka sa predsjednikom Turističke zajednice Miralemom Meškovićem bit će već raspisani Javni poziv za sufinansiranje projekata u cilju podizanja kvaliteta Turističke ponude.

Radni sastanak bit će upriličen u 14:00 sati u prostorijama Turističke zajednice TK (Ulica Muftije ef. Kurta br.1 u Tuzli).

Turistička zajednica je, za sufinansiranje projekata odnosno dodjelu bespovratnih sredstava za infrastrukturne projekte od značaja za razvoj turizma i podizanje kvalitete turističke ponude Tuzlanskog kantona za 2021. godinu, u okviru ovog javnog poziva predvidjela 200.000,00 KM.

Pozivamo vas da pratite ovaj događaj i o tome izvijestite javnost.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna