purpose-built to be mounted on cars and planes dashboards. Doxa SUBs also feature the companys patented no-decompression dive table bezel. Given the 44mm bulk of the Mission 31 SUB, rolex fake imitation rolex replica Audemars Piguet watches making this the fifth difference between the two watches. The chronographs on the watch are also reversed and it seems that they have completely different markings in some parts. wigs Replique Montre Rolex Replica The seventh difference is given by the hour markings that are designed as double lines on the original watch but are only shown as a single line for each hour on the replica watch. On the top of the watch.

Web stranica Vlade TK - Dobar dan, molim vas za informaciju vezanu za Javni natječaj-Grant 2016. Koliko sam ja shvatila ne mogu se prijaviti na ovaj natječaj, ali bi volila da i od vas dobijem potvrdu.znači, da li se moj obrt za proizvodnju meda A 01.49. (KDBiH), koji je regist

Dobar dan, molim vas za informaciju vezanu za Javni natječaj-Grant 2016. Koliko sam ja shvatila ne mogu se prijaviti na ovaj natječaj, ali bi volila da i od vas dobijem potvrdu.znači, da li se moj obrt za proizvodnju meda A 01.49. (KDBiH), koji je regist

Vaše ime i prezime: Lejla Bajrami
Vaše pitanje: Dobar dan, molim vas za informaciju vezanu za Javni natječaj-Grant 2016. Koliko sam ja shvatila ne mogu se prijaviti na ovaj natječaj, ali bi volila da i od vas dobijem potvrdu.znači, da li se moj obrt za proizvodnju meda A 01.49. (KDBiH), koji je registrovan kao tradicionalni-stari obrt u martu 2016.-te godine može prijaviti na ovaj natječaj ili ne?

 

Unaprijed hvala na odgovoru!

 

Odgovor:

Poštovana gđa Bajrami,

Javni poziv Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta sadrži 10 različitih programa/projekata namijenjenih subjektima male privrede i obrtima.
Projekat 6 - Poticaji starim i tradicionalnim obrtima namijenjen je upravo tradicionalnim i starim obrtima koji obavljaju svoju djelatnost u skladu sa Uredbom o zaštiti tradicionalnih i starih obrta, ali posluju najmanje 12 mjeseci i imaju najmanje 1 zaposlenog na neodređeno vrijeme.
Projekat 7 - Poticaji novoosnovanim subjektima MSP podrazumijeva da ste registrovani poslije 19.08.2015. godine (što je slučaj kod Vas), ali da imate najmanje 1 nezaposlenog na neodređeno vrijeme i uz uslov odgovarajuće klasifikacione djelatnosti.
Ostali projekti (projekat 8 - Poticaji poduzetništvu žena, 9-Poticaji poduzetništvu mladih i 10- Jačanje konkurentnosti tehnološki savremenih subjekata MSP-a) namijenjeni su za subjekte definisane po Zakonu o obrtu i srodnim djelatnostima koji posluju najmanje 12 mjeseci i imaju najmanje jednog zaposlenog na neodređeno vrijeme (izuzev za projekat 10, gdje broj zaposlenih zavisi od sektora). Kod navedenih projekata postoji i uslov vezan za šifru djelatnosti koju obavaljate (prema Klasifikacionim djelatnostima KD BiH 2010 "Sl.glasnik BiH", broj 47/10). Navedene šifre odnose se na područja C, E, G, J, M i S.

Na osnovu podataka koje ste nam naveli u Vašem upitu, šifru djelatnosti iz područja A ne podrazumijevaju navedeni projekti Javnog poziva (7,8,9 i 10), dok kod projekta 6, koji je namijenjen isključivo tradicionalnim i starim obrtima, morate ispuniti uslov da poslujete najmanje 12 mjeseci i imate najmanje 1 zaposlenog na neodređeno vrijeme.

Ukoliko želite, obzirom da je riječ o Javnom pozivu Federalnog ministarstva, odgovor možete potražiti i direktno, kako je i navedeno u objavljenom javnom pozivu na e-mail - Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na brojeve telefona: svakim radnim danom 036/449-135, 036/449-139, 036/449-125, 036/449-602 i
036/449-613 036/449-147 u vremenu od 10-14 sati kao i na web stranici ministarstva www.fmrpo.gov.ba.).

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15