Postovani,bio bih Vam jako zahvalan da mi odgovorite na pitanje u vezi Javnog poziva zaposljavanja zdravstvenog kadra u Zdravstvenim ustanovama Tuzlanskog kantona.Neki od medija su prenijeli da ce biti zaposljavanje doktora medicine i medicinskih tehnicar

Vaše ime i prezime: Nurdin Bajrić
Vaše pitanje:  Postovani,bio bih Vam jako zahvalan da mi odgovorite na pitanje u vezi Javnog poziva zaposljavanja zdravstvenog kadra u Zdravstvenim ustanovama Tuzlanskog kantona.Neki od medija su prenijeli da ce biti zaposljavanje doktora medicine i medicinskih tehnicara.Ako ste u mogucnosti da mi potvrdite informaciju ili je demantujete.Unaprijed hvala.Lijep pozdrav.

 

 

Odgovor:

Postovani,

Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona uputio je Poziv ugovornim zdravstvenim ustanovama sa područja Tuzlanskog kantona da uzmu učešće u realizaciji Programa zapošljavanja mladih kadrova u Javnim zdravstvenim ustanovama Tuzlanskog kantona za 2016. godinu.
Cilj ovog Programa je obezbijediti mladi stručni kadar u javnim zdravstvenim ustanovama i dati poticaj, odnosno podršku zapošljavanja mladih doktora medicine koji se nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona, te im omogućiti da steknu znanje i vještinu, a zdravstvenim ustanovama nadomjestiti nedostatak kadra.
Korisnici ovog Programa su:
- Poslodavci - javne zdravstvene ustanove koje imaju ugovorni odnos sa Zavodom zdravstvenom osiguranja Tuzlanskog kantona o pružanju Programa zdravstvene zaštite osiguranim licima Zaovda.
- Nezaposlene osobe - doktori medicine koji su prijavljeni na evidenciju nezaposlenih kod Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona.

Poziv ostaje otvoren dok svaka javna zdravstvena ustanova ne realizuje upošljavanje ukupnog broja doktora medicine koji je predviđen Programom a najdalje do 30.06.2016. godine.

Program zapošljavanja mladih kadrova kao i Poziv može se preuzeti sa web stranice Zavoda - www.zzotk.ba ili direktno putem dole navedenog linka
http://www.zzotk.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=466:poziv-realizacija-programa-zapoljavanja-mladih-kadrova-u-jzu-tuzlanskog-kantona&catid=34:novosti&Itemid=1

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15