Postovani, zanima me da li moram polagati strucni ispit za rad u srednjim skolama, ako sam zavrsio master studij (ekonomski) po bolonjskom procesu. Znam da moram poloziti grupu pedagoskih predmeta, ali za strucni nisam siguran pa Vas molim za odgovor.

Vaše ime: Anis Causevic
Vaše pitanje: Postovani,

zanima me da li moram polagati strucni ispit za rad u srednjim skolama, ako sam zavrsio master studij (ekonomski) po bolonjskom procesu. Znam da moram poloziti grupu pedagoskih predmeta, ali za strucni nisam siguran pa Vas molim za odgovor.

S postovanjem

 

Odgovor: 
Poštovani,

Prema važećoj Uredbi svi su obavezni polagati stručni ispit za rad u obrazovanju, i nema oslobađanja od polaganja ispita. Obzirom da ove aktivnosti vodi Pedagoški zavod, za više informacija potrebno je obratiti se na njihovu adresu.
http://pztz.ba/ ili preciznije http://pztz.ba/Page.aspx?id1=47 Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona, Bosne Srebrene 119, Tuzla 75000, Bosna i Hercegovina
Tel: 035 320 220, Fax: 035 320 221, email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15