Ministar unutrašnjih poslova TK primio vakcinu Astra Zeneca

Ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Midhat Dobrnjić primio je danas vakcinu protiv COVID-a 19. U ambulanti Doma zdravlja u Tuzli ministar Dobrnjić je primio vakcinu proizvođača Astra Zeneca.

Dobnjic vakcinacija 21 09 2021„Sačekao sam da se prvo vakcinišu sve one kategorije koje su po određenim parametrima trebale biti prioritet. Sada kada vakcina ima sasvim dovoljno za sve zainteresirane građane došao sam da primim prvu dozu. Ovo je jedini način prevencije bolesti, smanjivanja stepena rizika i lični doprinos borbi protiv pandemije", kazao je ministar Dobrnjić.
Zašto je primio vakcinu proizvođača Astra Zeneca, ministar Dobrnjić ističe da vjeruje struci.

„Vjerujem našim ljekarima koji kažu da je svaka vakcina podjednako dobra. Dovoljno je pogledati broj naših sugrađana koji su primili vakcinu ovog proizvođača i tome dodati činjenicu da nije zabilježen niti jedan slučaj ozbiljnih negativnih efekata, da se otklone sve sumnje. Upravo zbog toga, kako bih svojim primjerom pomogao u otklanjanju bilo kakvih dilema, odlučio sam se za baš ovaj tip vakcine", zaključuje Dobrnjić.

Osim ministra Dobrnjića prethodno je vakcinu, također proizvođača Astra Zeneca primio i ministar obrazovanja i nauke Elvis Baraković. Ostali ministri već su u prethodnom periodu primili prvu ili obje doze vakcine protiv COVID-a 19.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15