Ministar privrede održao sastanak sa predstavnicima Kantonalne privredne komore Tuzla

Danas je u prostorijama Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona održan sastanak sa predstavnicima Kantonalne privredne komore Tuzla, na kojem je razgovarano o dosadašnjoj saradnji i budućim zajedničkim aktivnostima. Sastanku je, pored ministra privrede Mevludina Hodžića, prisustvovao predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla Nedret Kikanović, sa saradnicama.

Kantonalna privredna komora Tuzla MP 10032021Predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla predstavio je dosadašnji rad Komore na unapređenju poslovnog ambijenta i promocije privrede TK, komorski sistem koji čine 13 sektorskih udruženja kao i upravljačku strukturu Komore. Ujedno su predstavljene planirane aktivnosti Komore s ciljem rasterećenja privrednika na području Tuzlanskog kantona u narednom periodu. Pored toga, Kantonalna privredna komora Tuzla u saradnji sa Švicarskom Fondacijom Helvetas – Moja budućnost učestvuje u realizaciji jednogodišnjeg projekta „Izgradnja standarda kvaliteta u obrazovanju odraslih" s ciljem identificiranja potreba privrede i obrazovanja odraslih za deficitarna zanimanja. Vezano za promotivne aktivnosti Komore, predsjednik Komore je najavio izradu publikacije o pokretanju poslovanja za start up kompanije.

Ministar privrede je ovom prilikom istakao ključne aktivnosti Ministarstva u proteklom periodu navodeći pri tome finansijsku podršku pruženu malim i srednjim preduzećima i obrtima u okviru realizacije programa „Podrška razvoju Kantona" za 2020. godinu kao i aktivnosti sprovedene u skladu sa Zakonom o subvenciji za ublažavanje posljedica uzrokovanih stanjem nesreće na području Tuzlankog kantona. U narednom periodu, Ministarstvo pored već započetih aktivnosti na realizaciji kreditne linije i subvencioniranja dijela kamatne stope, planira i programe finansijske podrške privrednim subjektima.

U narednom periodu Ministarstvo privrede i Kantonalna privredna komora Tuzla nastavit će sa zajedničkom saradnjom na uređenju privrednog sistema, poslovanja i razvoja privrednih subjekata u Tuzlanskom kantonu.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15