Nastavak saradnje Ministarstva privrede sa UniCredit Bank d.d. Mostar

S ciljem nastavka realizacije kreditne linije sa UniCredit Bank d.d. Mostar, ministar privrede Tuzlanskog kantona gospodin Mevludin Hodžić sa saradnicima održao je danas sastanak sa predstavnicima banke.

UniCredit bank 2 4Tom prilikom, predstavnici banke su upoznali ministra Hodžića sa dosadašnjom realizacijom kreditne linije i uslovima iz Ugovora o pružanju usluga plasmana kreditnih sredstava uz subvencioniranje dijela kamatne stope privrednim subjektima sa područja Tuzlanskog Kantona koji je potpisan u decembru 2020. godine između Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona i UniCredit Bank d.d Mostar.

Radi se o kreditnoj liniji u visini od 60,5 miliona sa kamatnom stopom od 2,95% koju subvencionira Vlada Tuzlanskog kantona sa sredstvima u iznosu od 2.100.000 KM, grejs periodom do 12 mjeseci, rokom otplate od 6 godina i troškom obrade kredita u iznosu od 0,29 %. Maksimalni iznos kredita po korisniku iznosi 2.000.000 KM.

UniCredit Bank d.d. Mostar je u obavezi plasirati kreditna sredstva u ukupnom iznosu od 60.500.000 KM, dok će Vlada TK subvencionirati iznos do 2.100.000 KM korisnicima kredita. Sredstva iz kreditne linije će se rasporediti na sljedeće djelatnosti: 26,9 miliona KM za proizvodnu djelatnost, 23,5 miliona KM za trgovinsku djelatnost i 10,1 miliona KM za uslužnu djelatnost.

Namjena kredita je prevazilaženje negativnih učinaka pandemije koronavirusa kroz nabavku stalnih sredstava, nabavku zaliha robe, sirovina i repromaterijala, unapređenje i održavanje postojeće proizvodnje, održavanje postojećih radnih mjesta, očuvanje postojećeg broja subjekata male privrede, novo zapošljavanje i povećanje izvoza.

Na današnjem sastanku su dogovoreni dalji uslovi saradnje i intenziviranje iste između banke i Ministarstva, a koji se odnose na praćenje implementacije kreditne linije, monitoring i izvještavanje banke u skladu sa potpisanim Ugovorom.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15