purpose-built to be mounted on cars and planes dashboards. Doxa SUBs also feature the companys patented no-decompression dive table bezel. Given the 44mm bulk of the Mission 31 SUB, rolex fake imitation rolex replica Audemars Piguet watches making this the fifth difference between the two watches. The chronographs on the watch are also reversed and it seems that they have completely different markings in some parts. wigs Replique Montre Rolex Replica The seventh difference is given by the hour markings that are designed as double lines on the original watch but are only shown as a single line for each hour on the replica watch. On the top of the watch.

Web stranica Vlade TK - Razgovor o projektima modernizacije željezničkog saobraćaja

Razgovor o projektima modernizacije željezničkog saobraćaja

U cilju poduzimanja aktivnosti na projektima vezanim za željeznički saobraćaj na području Tuzlanskog kantona, koji bi trebali biti realizirani u narednom periodu održan je sastanak sa menadžmentom Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine.

Iniciran od strane Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK, sastanak je imao fokus na završetku procesa elektrifikacije glavnih željezničkih pruga u zemlji, koji je prekinut prije 30 godina.

18032022-mtts-zeljeznica„Strateški projekat za Tuzlanski kanton je elektrifikacija pruga Doboj – Tuzla u dužini od 57,60 (km), Brčko – Banovići u dužini od 87,30 (km) i Živinice – Zvornik u dužini od 44,90 (km)", rečeno je ovom prilikom, te naglašeno da su u svrhu realizacije projekta već počeli razgovori između Vlade FBiH i Vlade RS.


Također je istaknuto da bi realizacijom projekata bili smanjeni transportni troškovi, usklađen razvoj saobraćaja i privrede te uspostavljen moderan putnički saobraćaj prema najmnogoljudnijem kantonu (talgo vozovima). Kao benefiti ističu se i smanjenja vremena putovanja putnika i tranzita tereta, zagađenja zraka i tla u regionu i potrošnje goriva potrebnog za vuču vozova, naglasili su predstavnici resornog minsitarstva TK.


Na sastanku je također bilo riječi i o efektima elektrifikacije koji bi se prvenstveno ogledali u smanjenju troškova transporta. Specifični troškovi dizel- vuče su dva do tri puta veći od troškova elektro-vuče, rečeno je uz naglasak da BiH proizvodi dovoljne količine električne energije a budući da je nafta iz uvoza, to nas nesumnjivo opredjeljuje za elektrifikaciju.


Predstavnici resornog ministarstva kazali su da su na području TK veliki komitenti za koje je željeznica u stanju osigurati masovni transport (rudnici uglja, termoelektrana, GIKIL i dr.).

Drugi kapitalni projekat, o kojem je ovom prilikom bilo riječi, je izgradnja željezničke pruge Vareš - Banovići - Živinice (krak do Međunarodnog aerodroma Tuzla). S ciljem realizacije navedenog projekta Željeznice FBiH ponovno su raspisale tender za izradu Studije opravdanosti izgradnje ove pruge i Idejnog rješenja, kao prvog, neophodnog koraka u realizaciji ovog kapitalnog infrastrukturnog projekta, rečeno je na sastanku.


Sastanku su prisustvovali ministar trgovine turizma i saobraćaja TK Mustafa Šakić i pomoćnik ministra za saobraćaj Nenad Lukanović, a Željeznice Federacije BiH predstavljali su generalni direktor Enis Džafić, izvršni direktor za poslove željezničke infrastrukture Mario Kozina i direktor sektora elektrotehničke djelatnosti Mustafa Kubat.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15