Počela izrada Strategije razvoja turizma TK za narednih 5 godina

Prvim sastankom Radnog tijela i Izvršnog tima za izradu Strategije razvoja turizma Tuzlanskog kantona 2022-2027 počele su konkretne aktivnosti na izradi pionirskog dokumenta u ovoj oblasti na području TK, rezultat saradnje Ministarstva za trgovinu, turizam i saobraćaj TK i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Opširnije...

Ryanair iz Tuzle polijeće u zimu ’22

Ryanair, evropska aviokompanija broj 1, danas (9.juna) sa zadovoljstvom dodaje Tuzlu kao još jednu novu destinaciju u svojoj rastućoj mreži od preko 225 aerodroma. Aviokompanija je najavila dvije linije za Stockholm Arlanda i Memmingen za zimski red letenja u sezoni W22/23.

Opširnije...

Strateško planiranje razvoja turizma TK

Povodom ozvaničenja poslovne saradnje na izradi Strategije razvoja turizma Tuzlanskog kantona 2022 – 2027. godina danas je potpisan ugovor između Ministarstvu trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Opširnije...

Potpisan Sporazum o saradnji sa Ekonomskim fakultetom u Tuzli

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Mustafa Šakić potpisao je danas Sporazum o saradnji sa Ekonomskim fakultetom u Tuzli. Riječ je o dokumentu koji prethodi izradi Strategije razvoja turizma TK.

Opširnije...

Posjeta učenika srednjih škola iz TK Fakultetu za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu

U organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona učenici i profesori iz srednjih škola sa područja TK, koji su bili učesnici 3. kviza znanja iz oblasti sigurnosti u saobraćaju i saobraćajne kulture, posjetili su Fakultet za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu.

Opširnije...

Razgovor o projektima modernizacije željezničkog saobraćaja

U cilju poduzimanja aktivnosti na projektima vezanim za željeznički saobraćaj na području Tuzlanskog kantona, koji bi trebali biti realizirani u narednom periodu održan je sastanak sa menadžmentom Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine.

Iniciran od strane Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK, sastanak je imao fokus na završetku procesa elektrifikacije glavnih željezničkih pruga u zemlji, koji je prekinut prije 30 godina.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15