Upitnik za stručnjake u ustanovama socijalne zaštite

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je donijela Odluku o izradi sektorske strategije razvitka sistema socijalne i dječje zaštite u Federaciji Bosne i Hercegovine.


Kao nositelj izrade navedenog strateškog dokumenta određeno je Federalno ministarstvo rada i socijalne politike u suradnji s drugim federalnim i kantonalnim tijelima uprave iz oblasti socijalne i dječje zaštite, jedinicama lokalne samouprave kroz Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine, te drugim vladinim institucijama i međunarodnim organizacijama.

Imajući u vidu navedeno, kao i metodološki okvir utvrđen Uredbom o izradi strateških dokumenata u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj: 74/19), Ministarstvo je započelo aktivnosti na izradi situacione analize stanja u oblasti socijalne i dječje zaštite koja treba prethoditi navedenoj sektorskoj strategiji. Bitan segment u izradi predmetne situacione analize predstavlja provedba online anketnog istraživanja među korisnicima socijalnih prava i usluga, stručnim uposlenicima i rukovodstvom u centrima za socijalni rad i drugim ustanovama socijalne zaštite, te osnivačima ovih ustanova kako bi se došlo do ulaznih informacija o ključnim problemima i izazovima koje bi planiranim sektorskim strateškim dokumentom trebalo obuhvatiti.

Imajući u vidu važnost vašeg aktivnog učešća, prosljeđujem vam dopis Federalnog ministarstva rada i socijalne politike sa molbom da se stručni uposlenici ustanova socijalne zaštite aktivno uključe u popunjavanje ove online ankete.

Ovo istraživanje se provodi putem online aplikacije, preko sljedećeg je linka moguće pristupiti predmetnoj anketi: https://forms.gle/y1esih45iSrgmqfh6

Navedena anketa biti otvorena do 31. svibnja/maja 2022. godine nakon čega će ista biti zatvorena.

Napomena: Za sva dodatna pitanja u pogledu predmetnog istraživanja ili pojašnjenja pojedinih anketnih pitanja sudionici se mogu obratiti gosp. Mirnesu Telaloviću na broj: 061 816 093 ili putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. . Također, ova će molba biti dostavljena i zvaničnim putem na Vaše institucije.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15