Javna čestitka Crvenom križu TK i općinskim/gradskim crvenim križevima

Povodom Međunarodnog dana Crvenog križa i Nedjelje crvenog križa ministar za rad socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona Mirsad Muhamedbegović uputio je javnu čestitku Crvenom križu Tuzlanskog kantona i općinskim/gradskim crvenim križevima u kojoj stoji:


„Međunarodni dan Crvenog križa obilježava se u cijelom svijetu 8. maja u znak sjećanja na dan rođenja osnivača Međunarodnog pokreta Crvenog križa Henryja Dunanta (8. svibnja 1828. – 30. listopada 1910.).

Vlada Tuzlanskog kantona i Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak žele ukazati na značaj djelatnosti HO Crvenog križa i njihov doprinos putem hitnih intervencija u vrijeme kriza i vanrednih situacija, kao i na važnost njihove svakodnevne redovne humanitarne djelatnosti.

Želimo se zahvaliti u ime svih građana-korisnika usluga kojima je humanitarna podrška Crvenog križa doprinijela zadovoljavanju osnovnih egzistencijalnih potreba, smanjenju siromaštva, osjećaju da nisu sami u vrijeme kriza, ali i u zadovoljavanju svakodnevnih osnovnih životnih potreba.

Značajno je istaći i usluge pomoći i njege u kući koje dugi niz godina pruža Crveni križ starijim licima i licima u stanju socijalne i zdravstvene potrebe.

Također treba istaći da partnerstvo i saradnja sa resornim ministarstvom, centrima za socijalni rad, ali i drugim nadležnim institucijama su ključni principi za uspješan rad i podršku građanima koji su prioritetno u stanju socijalne potrebe.

Svi zaposlenici, volonteri i humanitarni radnici zaslužuju priznanje za izvanredne napore i zalaganje za blagovremeno djelovanje shodno potrebama građana TK, kako u vanrednim situacijama, tako i u okviru redovne djelatnosti organizacija.

Imajujući u vidu izuzetan značaj vašeg djelovanja za ukupnu društvenu zajednicu, upućujemo vam iskrene čestitke."

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15