purpose-built to be mounted on cars and planes dashboards. Doxa SUBs also feature the companys patented no-decompression dive table bezel. Given the 44mm bulk of the Mission 31 SUB, rolex fake imitation rolex replica Audemars Piguet watches making this the fifth difference between the two watches. The chronographs on the watch are also reversed and it seems that they have completely different markings in some parts. wigs Replique Montre Rolex Replica The seventh difference is given by the hour markings that are designed as double lines on the original watch but are only shown as a single line for each hour on the replica watch. On the top of the watch.

Web stranica Vlade TK - „Budi volonter"

„Budi volonter"

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak danas je podržalo realizaciju platforme „Budi volonter". Cilj ovog humanog projekta je omogućavanje pružanja pomoći najugroženijim stanovnicima tokom pandemije koronavirusa.


Budi volonter 30 03 2020„Okrenimo se oko sebe i pomozimo našim komšijama i sugrađanima", ukratko bi bio moto ove aktivnosti koju su pokrenula udruženja „Libero" iz Kalesije i „PIXO" iz Tuzle.

Ova jedinstvena ideja, koju realizuju mladi ljudi, zamišljena je da putem web stranice www.budivolonter.ba, kreira bazu podataka volontera koji žele pomoći ugroženim građanima, ali i bazu građana kojima je pomoć u ovim trenucima najpotrebnija. Članovi udruženja će sve prikupljene podatke o volonterima i ugroženim građanima dostaviti nadležnim centrima i službama za socijalni rad u Federaciji Bosne i Hercegovine.
„Svjedoci smo da je pandemija koronavirusa za nekoliko mjeseci promijenila cijeli svijet i da je praktično promijenila i naš način života. Ipak, moramo biti svjesni da je ovaj problem najveće posljedice ostavio na građane starije životne dobi, te na stanovništvo koje živi u teškim uslovima i na rubu životne egzistencije. Ovo je vrijeme kada se posebno moramo okrenuti oko sebe, prihvatiti realnost u kojoj živimo i učiniti sve što možemo da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija", istaknuli su iz ovih udruženja i dodali da „moramo imati na umu da postoje ljudi koji žive sami, koji nemaju hranu i lijekove, kojima nema ko pokucati na vrata i ponuditi pomoć. To su naše nene i djedovi, naše komšije i sugrađani, koji žive oko nas u našim naseljima i gradovima. Njima je potrebna naša pomoć".
Upravo su se zbog ovih građana, dodaju, odlučili na ovakav jedan korak, te pozivaju, prije svih mlade ljude, da budu volonteri i da zajedno pomognu najugroženijim građanima.

„To je naša, prije svega, ljudska obaveza. Kada sve ovo jednog dana prođe, mi ćemo biti ponosni što smo u ovim teškim trenucima bili na strani dobra i što smo bili vjetar u leđa našim sugrađanima, koji su se zbog različitih životnih okolnosti, našli u teškoj situaciji", kazali su predstavnici ovih udruženja.

Projekat „Budi volonter" će se realizovati na području Federacije Bosne i Hercegovine, te u dijelovima bh. entiteta RS koji gravitiraju kantonima u FBiH. Ovaj projekat su podržali Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona i Outdoor Marketing d.o.o.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15