Ministar Jovanović posjetio MZ Požarnica

Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Zoran Jovanović posjetio je povodom nastupajućeg vjerskog praznika Božića povratničku mjesnu zajednicu Požarnica u Tuzli. Tom prilikom ministar je najmlađe stanovnike Požarnice obradovao paketićima a nekim porodicama koje su u stanju socijalne potrebe uručeni su paketi sa prehrambenim proizvodima. Bila je to prilika da se porazgovara sa povratnicima o problemima sa kojima se susreću.

mrspp 05122017Ministar je ovom prilikom kazao da će se u narednom periodu, zajedno sa Gradskom upravom putem konkursa Federalnog ministarstva za raseljene osobe, raditi na saniranju loše putne infrastrukture u ovom naselju.
„Danas smo ovdje, pred Božić da podijelimo ove paketiće djeci i da podijelimo prehrambene pakete povratnicima. Božić je praznik radosti i darivanja. Ovdje danas imamo i raseljenih Bošnjaka iz istočnog dijela Bosne koji se nisu vratili na svoja ognjišta. I mi kad radimo ovu humanitarnu pomoć ne gledamo ko pripada kojem narodu", rekao je ministar Zoran Jovanović.
Budući da je većina stanovništva u Požarnici bez stalnog posla ovakve aktivnosti će resorno ministarstvo nastaviti i dalje, rečeno je tokom posjete.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna