Saradnja između EMMAUS-a i CROPS-a

Ministarstvo rada, socijalne politike i povratka TK potstiče saradnju između EMMAUS-a i CROPS-a.

 

17042017Ministar rada, socijalne politike i povratka Tuzlanskog kantona Zoran Jovanović sastao se danas sa direktorom Međunarodnog foruma za saradnju EMMAUS, Hamzalijom Okanovićem i direktorom JU Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama (CROPS) Smoluća, Nerminom Mujkanovićem u cilju koordinacije dalje saradnje i ostvarivanja budućeg partnerstva.


Forum solidarnosti se od osnivanja bavi humanitarnim aktivnostima i projektima za mlade te prednjači u poljoprivrednima aktivnostima. Ovom je prilikom dogovoreno da do kraja sedmice kao donaciju obezbijede plastenik od 200 m2 za Centar u Smolući. Postojeći plastenici u CROPS-u već su dotrajali pa je na današnjem sastanku resorni ministar Jovanović najavio mogućnost nabavke još jednog, u što skorije vrijeme.


Na sastanku je bilo riječ i o mogućem proširenju kapaciteta Centra izgradnjom anexa za žene. U FBiH još uvijek nije institucionalno riješen problem smještaja žena ovisnica pa je dobrodošla ideja o partnerstvu u kojem će EMMAUS ustupiti kuću na korištenje Centru iz Smoluće, rečeno je ovom prilikom.


Sastanku su prisustvovali i rukovodilac sektora za razvoj i saradnju Elmedin Škrebo i pomoćnik direktora EMMAUS-a Sefir Halilović.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna