Razgovor o realizaciji projekta regionalne sanitarne deponije

U cilju sagledavanja urađenog kada je u pitanju izgradnja pretovarnih stanica i regionalne sanitarne deponije danas je ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Anela Ajšić razgovarala sa predstavnicima Gračanice, Gradačca i Srebrenika i direktorom preduzeća "Eko-Sep" Selmirom Šljivićem. Sastanku su prisustvovali i sekretar ministarstva Emir Softić i pomoćnik za zaštitu okolice i prirode Goran Mišić.

Opširnije...

Nastavak saradnje na projektima energijske efikasnosti u školama TK

Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Anela Ajšić i ministar obrazovanja i nauke TK Ahmed Omerović održali su radni sastanak sa projekt menadžerom Caritasa Švicarske Fuadom Imamovićem.

Opširnije...

Ministar Karadžin se susreo sa predstavnicima Svjetske banke

U okviru projekta tehničke pomoći pod nazivom „Podrška pravednoj energetskoj tranziciji u regijama uglja", delegacija Svjetske banke predvođena Wolfhartom Pohlom posjetila je jučer ministra prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Zvjezdana Karadžina.

Opširnije...

Podrška regionalnoj deponiji i projektima energijske efikasnosti na javnim objektima

Ministar za prostorno uređenje i zaštitu okolice Tuzlanskog kantona Zvjezdan Karadžin razgovarao je sa gradonačelnikom Srebrenika Nihadom Omerovićem o zbrinjavanju i odlaganju komunalnog otpada i projektima energijske efikasnosti na javnim objektima.

Opširnije...

Zajedničkim naporima ka neiskorištenim sredstvima za održivi razvoj

U želji da maksimalno iskoristi nastupni boravak u Tuzli ambasadorica Francuske u Bosni i Hercegovini Nj.E. Christine Toudic (Kristin Tudik) razgovarala je sa ministrom prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Zvjezdanom Karadžinom o mogućnostima angažovanja sredstava za projekte koje podržava Francuska razvojna agencija (AFD), koja je nedavno proširila svoje aktivnosti na Zapadni Balkan ali je trenutno njen pristup BiH blokiran sa viših nivoa vlasti.

Opširnije...

Ekološki prihvatljiv način odlaganja otpada

Ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Zvjezdan Karadžin i predstavnici Javnog preduzeća Eko-Sep d.o.o. Živinice u petak su se susreli sa svim potencijalnim korisnicima usluga sanitarnog odlaganja otpada. Imajući u vidu da je u našem je kantonu aktivno nekoliko deponija i neophodnost efikasnijeg načina uklanjanja otpada, na sastanku su predstavljeni i uslovi za odlaganje otpada sa područja drugih općina na ovoj sanitarnoj deponiji.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15