Konsultacije o pravnom okviru kontrole imovine dužnosnika

Ministrica pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona Una Harčin sa saradnicima tokom posjete Ministarstvu pravde i uprave Kantona Sarajevo razgovarala je sa resornom ministricom Darjom Kadenić-Softić i šefom Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Erduanom Kafedžićem o unaprjeđenju zakonskog okvira koji se tiče porijekla imovine zvaničnika.

slika4U fokusu ovog radnog sastanka bilo je donošenje Zakona o prijavljivanju, porijeklu i kontroli imovine izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika u Tuzlanskom kantonu. Zakon je još uvijek u formi nacrta i očekuje se da bude usvojen na jednoj od narednih sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona, rečeno je ovom prilikom.

Između resornih ministarstava izvršene su dodatne konsultacije i analize, razmijenjena iskustva i prakse te usklađene određene zakonske odredbe budući da sličan zakonski tekst već postoji u Sarajevskom kantonu i funkcionira Ured za borbu protiv korupcije kao organ nadležan za provođenje zakona.

Cilj konsultacije je izrada što kvalitetnijeg, u praksi primjenjivog zakonskog teksta u Tuzlanskom kantonu.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15