Razgovor o unaprjeđenju položaja zaposlenih u oblasti kulture

Danas su u posjeti Ministarstvu za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona boravili dr.sc. Admir Terzić i Denis Memić, predstavnici Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture Bosne i Hercegovine, Kantonalni odbor SSVOONK-a BiH Tuzlanskog kantona.

IMG 20210520 132555Povod za posjetu bio je sagledavanje modaliteta za unaprjeđenje saradnje između Ministarstva i Sindikata kroz pokretanje socijalnog dijaloga u cilju unaprjeđenja položaja zaposlenih u oblasti kulture, a koji primaju platu iz Budžeta Tuzlanskog kantona.

Ovom je prilikom naglašeno da socijalni dijalog sve više postaje sastavnim dijelom kulture dijaloga, sprječavanja drastičnih oblika društvenih konfrontacija izazvanih neravnomjernom raspodjelom moći, te omogućava sagledavanje uloge, odgovornosti i doprinosa svih socijalnih subjekata u ekonomskim i društvenim zbivanjima.

U kontekstu navedenog, Zlatan Muratović, resorni ministar istaknuo je snažno opredjeljenje Ministarstva za stvaranje uslova za sistemsko rješavanje problema zaposlenih u oblasti kulture a koji primaju platu iz Budžeta Tuzlanskog kantona.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15