Istaknuti naučnik Elvis Ahmetović kandidat za predsjednika Kantonalnog savjeta za nauku i tehnologiju

Ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović upriličio je prijem za istaknutog naučnika prof.dr. Elvisa Ahmetovića, redovnog profesora Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

IMG 20220322 153740 1Ministar Omerović čestitao je profesoru Ahmetoviću na dodijeljenom priznanju za nemjerljiv naučni doprinos i afirmaciji naučno-istraživačkog rada. S obzirom na naučni doprinos, Ministarstvo obrazovanja i nauke TK će predložiti Vladi TK imenovanje profesora Ahmetovića za predsjednika Kantonalnog savjeta za nauku i tehnologiju.

Profesor Ahmetović dobitnik je Godišnje nagrade za popularizaciju i promociju nauke Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i to zbog velikog doprinosa u širenju novih spoznaja u nauci kroz njihovo publikovanje, prezentiranje i promoviranje u užem i širem okruženju. Autor je ili koautor preko 100 radova, 7 knjiga, a učestvovao je u više od 50 mobilnosti, preko 10 gostujućih predavanja i 15 projekata. U 2020. godini profesor Ahmetović je bio koordinator četiri međunarodna i jednog domaćeg projekta.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15