Prijem za studente Mašinskog fakulteta u Tuzli

Ministrica obrazovanja i nauke Fahreta Brašnjić, upriličila je prijem za studente Mašinskog fakulteta u Tuzli koji su ostvarili zapažene rezultate iz oblasti razvoja novih proizvoda i sporta.

slika masinski fakultetStudenti Mašinskog fakulteta su dizajnirali sigurnosni pojas za trudnice u automobilu. Na prestižnom takmičenju kompanije Dassault Systemes iz Francuske, na kom su se predstavili studenti sa prestižnih svjetskih univerziteta, inovativni proizvod tuzlanskih studenata je osvojio prvo mjesto i prestižnu nagradu. Novčana nagrada koristit će se za nabavku neophodne opreme i pokretanju vlastitog biznisa.

Osim ovog rezultata, studenti Mašinskog fakulteta ostvaruju zapažene rezultate iz oblasti sporta u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji u malom nogometu, plesu i karateu.

Studenti su izrazili zahvalnost na prijemu i praćenju njihovog rada i rezultata. Ministrica Brašnjić zahvalila se studentima na uspješnom predstavljanju fakulteta i naše države, uz uvjerenje da su mladi inovativni ljudi pokretačka snaga našeg društva.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15