Promovisani učenici koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima

 

Na manifestaciji Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona i Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona, danas je u Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona, promovisano 314 učenika osnovnih i srednjih škola, koji su u školskoj 2018/2019. godini ostvarili zapažene rezultate na kantonalnim, federalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima.

18122019-promovisani-uceniciPrisutnima su se obratili Nikola Čiča-direktor Pedagoškog zavoda i Fahreta Brašnjić – ministrica obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona.
Ministrica Brašnjić se u svoje ime i u ime Vlade Tuzlanskog kantona zahvalila učenicima na nesebičnom entuzijazmu prema znanju i postignutim uspjesima. „Živite život kakav ste zamislili i zapamtite, ni jedna se ptica ne vine previsoko, ako se ne vine vlastitim krilima. Šta god da se dogodi, vjerujte u sebe i ne predajite se nikada! Ponašajte se kao dobri ambasadori države Bosne i Hercegovine i ne dopustite da Vam bilo šta naruši integritet. Sanjajte velike snove i budite optimisti, čime god da se bavite u životu!" – poruka je ministrice Brašnjić učenicima.


Nagrađenim učenicima su dodijeljena priznanja i osigurane jednokratne novčane stipendije.


U realizaciji današnjeg programa učestvovali su učenici JU Osnovna škol „Kreka" Tuzla i JU Osnovna muzička škola Tuzla.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15