Doprinos razvoju invalidskog sporta

Kao doprinos Vlade Tuzlanskog kantona i Ministarstva za boračka pitanja Tuzlanskog kantona za razvoj invalidskog sporta danas je resorni ministar Fedahija Ahmetović potpisao ugovore sa sportskim savezima ratnih vojnih invalida. Savez sjedeće odbojke ratnih vojnih invalida i invalidnih lica TK, Streljački savez invalidnih lica TK i Savez košarkaških invalidskih klubova TK aplicirali su na javni poziv resornog ministarstva i ispunili uslove za dodjelu sredstava.

09082021-inv sport savezi 3Ministarstvo za boračka pitanja nastoji dati podršku svim aktivnostima koje doprinose boljem zdravlju ratnih vojnih invalida, kazao je ovom prilikom resorni ministar Ahmetović, te naglasio da je bavljenje invalidskim sportom dodatni vid terapije. Vlada TK je putem Ministarstva za boračka pitanja za ovu namjenu izdvojila 60.000 KM.
Predsjednik udruženja RVI TK Fahrudin Hasanović Beli zahvalio je resornom ministarstvu što je našlo načina da i na ovaj način pomogne ratne vojne invalide TK te sugerisao da se ubuduće ova procedura pomjeri na početak godine kako bi savezi mogli normalno funkcionisati.
Zahvalnost su ovom prilikom iskazali predstavnici sva tri saveza a predsjednik Saveza sjedeće odbojke ratnih vojnih invalida i invalidnih lica TK Ejub Mehmedović naglasio je da su im ova sredstva potrebna za državno prvenstvo. Predsjednik Streljačkog saveza invalidnih lica TK Izet Gegić napomenuo je da je velika zainteresovanost za ovaj olimpijski sport te da im dodijeljena sredstva mnogo znače. Prema riječima predsjednika košarkaških invalidskih klubova TK Jakuba Džinića radi se o izuzetno skupom sportu a njihovi takmičari se bore u svim nivoima takmičenja pa su dodijeljena sredstva dobrodošla a dosadašnjim rezultatima dali su svoj doprinos i prezentovali TK na svim takmičenjima, kazao je Džinić.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15